19 Ekim 2014 Pazar

BEYMEN


MODA
Beymen ''Unexpected'' ile başlattığı sergi dizisi, çağdaş sanatla dinamik bir karşılaşma alanı yaratmayı hedefleyen Chance başlıklı sergiyle devam ediyor. Sanat danışmanı ve yazar Gökşen Buğra ise projenin küratörlüğünü üstleniyor.



Beymen Metabolit Curve

Chance Türk çağdaş sanatçıların Beymen Zorlu Center’da mekanın boşluğuna ve ruhuna özel olarak seçilen eserlerden oluşuyor. Server Demirtaş, Ayşe GülSüter, Erman Öz başaran, Ahmet Çerkez ve Rafet Arslan’ın video, yerleştirme, heykel ve kolaj gibi farklı teknikler kullanarak ürettikleri eserler,ziyaretçilere beklenmedik bir deneyim yaşatmayı, bakış açılarını zenginleştirmeyi ve sanatla kurdukları etkileşimi artırmayı amaçlıyor.


BEYMEN

Chance sergisi kapsamında, hareketli heykelleriyle tanınan Server Demirtaş,Düşünen Kadının Makinesi isimli heykeliyle, alışılmadık bir makine-insan deneyimi sunarken, Rafet Arslan, 'Ağ' isimli serisindeki kolajlarla, moda ve tüketim referanslarını yeniden yorumluyor. Ayşe Gül Süter, ‘Strokes’ isimli sesli animatif yerleştirmesinde fırça darbesiyle yarattığı kuşları dijital ortamda yeniden yaşatırken ''Exhausted'' isimli diğer video yerleştirmesiyle bir balerinin zorlu çalışma hayatını 3 farklı görsel boyutla aktarıyor. Ahmet Çerkez ve Erman Özbaşaran’ın Metabolit ve ''Metabolit Curve'' isimli iki ahşap heykeli, ölü malzemelerin bir araya getirilmesiyle oluşturdukları yeni form arayışlarının yanında teknolojinin hızlı gelişimiyle yanıtsız bıraktığı sorulara görsel bir cevap veriyor.

Ekim 2014Şubat 2015 tarihleri arasında Beymen Zorlu Center’da yer alacak ''Chance'' sergisinin yanı sıra sanatçı sohbetleri, atölye çalışmaları ve farklı etkinlikler sanatseverlerle buluşuyor olacak.

http://modakotalog.blogspot.co.uk/2012/08/prova-mankeni.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder